دانلود پایان نامه

 

عنوان کامل پایان نامه :

 

 بررسی روش حادثه سنجی با تمرکز بر اعلام اخبار مربوط به DPS و EPS

 

قسمتی از متن پایان نامه :

 

 

– شکل ضعیف بازار کارا:

برخی از اطلاعات مربوط به گذشته بوده و تاثیر خود را بر قیمت­ها منعکس نموده­اند و تاثیری در قیمت­های جدید ندارند به همین دلیل دارای ارزش کمتری هستند. این نوع اطلاعات که تاثیر کمتری بر روی قیمت سهام دارند شکل ضعیف از فرضیه بازار کارا را نشان می­دهند.( الهیاری،،1387. بررسی شکل ضعیف کارایی بازار سرمایه در بورس اوراق بهادار تهران، فصلنامه بورس اوراق بهادار)

2- شکل نیمه قوی بازار کارا:

سطح متداول­تر کارایی بازار نه تنها شامل اطلاعات موجود قیمتی است، بلکه شامل تمام اطلاعات شناخته شده و در دسترس مانند اطلاعات مربوط به درآمد، سود تقسیمی، اعلان تجزیه سهام،‌ پیشرفتهای جدید در مورد محصولات، مشکلات تامین مالی و تغییرات مربوط به حسابداری است. در بازاری که این چنین اطلاعاتی سریعاً در قیمت­ها منعکس شود به آن بازار کارای نیمه قوی گویند. باید توجه نمود که چون داده­های مربوط به بازار، قسمتی از کل اطلاعات در دسترس است به همین دلیل بازار کارای نیمه قوی در بر گیرنده شکل ضعیف بازار کارا نیز هست.

3-شکل قوی بازار کارا:

این شکل از بازار کارا قویترین شکل بازار کارا می باشد که در آن قیمت­های سهام کاملاً تحت تاثیر اطلاعات عمومی و غیر عمومی می­باشد اگر شکل قوی بازار کارا وجود داشته باشد هیچ یک از سرمایه­گذاران نمی­توانند به بازده غیر طبیعی دست پیدا کنند. باید توجه داشت که شکل قوی بازار کارا در برگیرنده شکل ضعیف و نیمه قوی نیز هست و نشان دهنده بالاترین سطح کارایی بازار است.

2-4) فرآیند ارزش­گذاری سهام :

ارزش­گذاری، عبارت است از تخمین ارزش یک دارایی، بر اساس مقایسه آن دارایی با دارایی‌های مشابه و یا بر اساس ارزش فعلی متغیرهایی که بازده آتی دارایی به آن‌ها بستگی دارد.

فرآیند ارزش‌گذاری شامل:

  • شناخت شرکت: این مورد شامل ارزیابی صنعت، موقعیت رقابتی شرکت در صنعت و استراتژی شرکت است.
  • پیش‌بینی عملکرد آتی شرکت: این روش شامل فروش، سود و موقعیت مالی آتی شرکت می‌باشد. دو روش برای پیش‌بینی عملکرد شرکت وجود دارد روش بالا به پایین که از تحلیل اوضاع اقتصاد کلان، شروع می‌شود و سپس به تحلیل صنعت می‌رسد و در نهایت، بر اساس نتایج به دست آمده به تحلیل شرکت می‌پردازد، روش دیگر روش پایین به بالا است که از تجمیع تقاضا برای محصولات شرکت­ها به برآورد تقاضای کل و در نهایت تحلیل اوضاع کلان اقتصادی می‌رسد.
  • انتخاب مدل ارزش‌گذاری: در انتخاب مدل ارزش‌گذاری باید به چند نکته توجه نمود:

– ابتدا باید شرکت را شناخت. شناخت شرکت منجر به شناخت ماهیت و میزان دارایی‌های آن و چگونگی به کار‌گیری آن دارایی­ها توسط شرکت برای تولید درآمد می‌شود.

– باید به در دسترس بودن اطلاعات توجه نمود.

– باید این نکته را در نظر گرفت که ارزش سهام برای یک سرمایه‌گذار جزء با ارزش سهام برای سرمایه‌گذار دارای کنترل متفاوت است. در دست داشتن بیش از 50 درصد سهام شرکت به سرمایه‌گذار این امکان را می‌دهد که خود، هیئت مدیره را منصوب کند و یا ترکیب و چگونگی دارایی­های شرکت را تغییر دهد (صرف کنترل).

– اگر دو شرکت را که یکی خصوصی و دیگری سهامی عام است را در نظر بگیریم متوجه خواهیم شد که قیمت سهام شرکت­های خصوصی، نسبت به قیمت سهام شرکت­های سهامی عام مشابه کمتر است این تخفیف، تخفیف عدم وجود بازار نامیده می‌شود.

– معمولاً فروش سهام شرکتهای کوچک، مشکل‌تر از فروش سهام شرکت­های بزرگ است بنابراین سرمایه‌گذار، خواهان بازده بیشتر برای جبران عدم عمق بازار سهام شرکت­های کوچک است که این تخفیف، تخفیف عدم نقد‌شوندگی نامیده می‌شود.

سوالات یا اهداف این پایان نامه :

 

  • اهداف تحقیق:

بررسی رابطه حجم معاملات، تغییر قیمت و بازده سهام از موضوعاتی است که از سال 1959 میلادی تاکنون مورد توجه محققان مالی و اقتصادی قرار داشته است. بورس اوراق بهادار تهران و بازار سرمایه در ایران بازار جوانی است، اما گاهی دیده شده که بسیاری از معامله‌گران جزء در بازار سرمایه از حرکات حجم معاملات و یا تغییرات قیمت برای تصمیمات آنی و کوتاه مدت خود چشم‌پوشی نمی‌کنند و تغییرات قیمت و حجم معاملات را ناشی از اخبار و اطلاعاتی می‌دانند که ممکن است به گوش آنها نرسیده باشد.

هدف اصلی در این تحقیق بررسی رابطه حجم معاملات با قیمت و بازده سهام می‌باشد. در واقع در این تحقیق محتوای اطلاعاتی حجم معاملات در یک دوره 7 ساله از ابتدای سال 1384 تا انتهای سال 1390 مورد بررسی قرار داده تا از طریق بالاترین حجم معاملات غیر طبیعی به بازده غیرطبیعی سهام دست پیدا نمود در نتیجه راهکاری برای سرمایه‌گذاران ارائه کرد.

 

 

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها