دانلود پایان نامه

 

عنوان کامل پایان نامه :

 

 شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر بهره وری نیروی انسانی

 

قسمتی از متن پایان نامه :

 

 

19  علل پایین بودن سطح بهره‌وری در سازمانهای دولتی

بررسی منابع و مأخذ و نیز نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که تا کنون برای پائین بودن سطح بهره‌وری یک کشور و خاصه سازمانها دولتی، دلایل گوناگونی ارایه شده است. مهمترین این عوامل عبارتند از:

ÿ اقتصاد ناکارآمد

اخذ مالیات زیاد، پایین بودن میزان پس‌انداز و سرمایه‌گذاری، مقررات دست و پاگیر، اقتصاد ناثابت، تورم و…

ÿ مقررات ناکارآمد

بروکراسی دست و پاگیر دستگاههای دولتی، کاغذبازی اداری، کم کاری سازمانها دولتی و…

ÿ نیروی انسانی ناکارآمد

پائین بودن سطح تحصیلات، بی سوادی و تنزل اخلاق کارکنان دولتی، فرهنگ کار نا اثربخش، خلافکاری، ارزشهای منفی، نگرشهای ناکارآمد یا منفی، اختلافها و درگیریهای موجود بین کارکنان، فساد اداری و….

ÿ سازمانهای ناکارآمد

عدم توجه مدیران دولتی نسبت به جوّ یا فضای روانی سازمان محل کار خود، ساختمانهای کهنه و غیرکارآمد، ابزار و وسایل کار نا اثربخش، عدم توجه کافی نسبت به آموزش کارکنان، ناکافی بودن مدیران کارآمد، عدم توجه نسبت به وم انجام پژوهشهای اساسی و….

ÿ مدیریت ناکارآمد

کوتاه بودن دورة تصدی مشاغل مدیریت، انتخاب نادرست مدیران در سطوح مختلف عالی، میانی و پایه، عدم توجه کافی نسبت به آموزش و رشد مدیران، نااثربخش بون دوره‌های آموزشی و…

ÿ کارکنان غیرمتخصص و ناکارآمد

عوامل و موانع انسانی مؤثر در کاهش یا افزایش بهره‌وری سازمانها را می‌توان به شیوه‌های مختلف مورد بررسی قرار داد. در نظریه چند عاملی بهره‌وری و مدل نظامدار انتخاب و بکارگیری اثربخش نیروی انسانی (مُناباماس[1]) مورد توجه قرار گرفته است. در نظریة چند عاملی بهره‌وری گفته می‌شود عوامل و دلایل افزایش بهره‌وری متعدد هستند و بین این عوامل نیز روابط متقابل وجود دارد و تغییر در هر عامل نیز موجب تغییر در عوامل دیگر می‌گردد. در مدل نظامدار انتخاب و بکارگیری اثربخش نیروی انسانی که برای سهولت از این پس آنرا مُناماس می‌نامیم، عوامل انسانی مؤثر در بهره‌وری به سه دسته، یعنی عوامل درون سازمانی اصلی، عوامل درون سازمانی مکمل و عوامل برون سازمانی تقسیم بندی شده‌اند (ساعتچی،1377، ص 108).

ÿ  انگیزش کارکنان[2]

بهره‌وری یک سازمان در شرایطی افزایش خواهد داشت که کارکنان آن برای تلاش اثر بخش، خلاق بودن و درست کارکردن انگیخته شده باشند. هر چند ممکن است افزایش حقوق و دستمزد کارکنان موجب افزایش انگیزۀ آنان جهت افزایش بهره‌وری فردی و شغلی خود گردد، ولی لازم به یادآوری است که عدم توجه به نیازهای مراتب بالاتر کارکنان موجباتی را فراهم می‌آورد که پس از مدتی ابعاد مادی آنان نیز در جهت افزایش بهره‌وری سازمانی کم اثر خواهد شد. (ساعتچی،1377)

ÿ نگرش کارکنان[3]

طرز تلقی، اعتقادات یا نگرش کارکنان سازمانها در رابطه با ابعاد گوناگون حیات شغلی، آثار ملموسی بر نحوۀ عملکرد آنان و در نتیجه بر میزان بهره‌وری آنان بر جای می‌گذارد. بنابراین مدیران یک سازمان باید مفاهیم اساسی نگرش آشنا شوند و شیوه‌های تغییر نگرش کارکنان را بکار گیرند. (ساعتچی،1377، صص11-108)

[1] MONABAMAS

[2] Staff motivation

[3] Attitude of staff

سوالات یا اهداف این پایان نامه :

8 سؤال تحقیق

سوال اصلی این تحقیق عبارت است از :” عوامل تاثیرگذار بر بهره وری کارشناسان فنی دهیاریها کدامند و میزان تاثیر هر کدام چقدر است؟”

10 اهداف تحقیق

1-10-1 هدف اصلی

تحقیق حاضر شناسایی عوامل موثر بر بهره وری کارشناسان فنی دهیاریهای استان گیلان می باشد.

1-10-2 هدف فرعی

اولویت بندی عوامل شناسایی شده و ارائه مدل

 

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین وبلاگ ها

آخرین جستجو ها